Начо чийз

Дата: 13.10.2017
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Начо чийзНачо чийзНачо чийзНачо чийз
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. брашно от нахут
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. лук на прах
1/2 ч. л. горчица на прах
1/4 ч. л. кимион на прах
1 люта чушка (от туршия или пукана люта чушка)
2 с. л. печени червени чушки
2 с. л. домат (нарязан)
1/3 ч. ч. сол
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1/2 чипотле (или 1)
2 с. л. хранителна мая с витамин Б12
1-1 1/2 ч. л. лимонов сок
1/2 ч. л. оцет (ябълков или бял)
3/4-1 ч. ч. вода
лют червен пипер (на люспи)
кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
Поставете всичко в миксер (без чушките) и смесете, докато се получи хомогенна смес. Ако настържете кашкавала, налейте 3/4 ч. ч. вода. Ако го нарежете на филийки, сложете 1 ч. ч. вода. Изсипете сместа в дълбока тенджера и я загрейте на средна до ниска температура. Разбърквайте често.

2
Сместа ще започне да се сгъстява и може да образува бучки, но после ще се изглади. Накрая ще се получи кремообразна и гъста смес - като крем. Гответе още 2-3 минути, за да се сготви добре брашното от нахут. Разбърквайте непрекъснато. Може да опитвате внимателно и да добавяте сол, подправки и киселина на вкус, ако е необходимо. Ако не сте сигурни, че е готово, гответе малко по-дълго време. Брашното от нахут трябва да се сготви достатъчно добре, иначе впоследствие може да се усеща горчив и лош вкус.
3
Добавете нарязаната люта чушка и накълцаните печени чушки (по желание) и смесете добре. Прехвърлете горещата смес в намазнена тавичка (или с пергаментова хартия на дъното).

4
Напръскайте сместа отгоре с разтопено с масло, сложете още един лист пергаментова хартия и притиснете равномерно.

5
Охладете за 1 час. Нарежете и сервирайте или съхранявайте в хладилник до 5 дни.


Съвети:
Вместо чипотле може да използвате чипотле на прах или салса сос със люти чушлета.

Може да направите и сос с настъргано или натрошено Начо чийз. Използвайте 1/4 ч. ч. нахут и 1 ч. ч. вода или мляко (оризово или друго по избор). Сложете обратно на огъня, за да се сгъсти (около 5 до 6 минути), докато нахутеното брашно се сготви.

Ако искате да добавите повече салца, тогава използвайте 3/4 ч. ч. вода, за да сте сигурни, че сиренето ще стегне. Оставете да престои няколко часа в хладилник, за да се стегне още по-добре.

Може да промените някои от подправките (или съставките). Може да добавите паста „Мисо“ за умами вкус и вместо чушки да използвате маслини „Каламата“.

Може да готвите на средна температура (сила на огъня) в зависимост от печката и тигана, който използвате, но внимавайте, сместа да не залепва по дъното и да не загаря. Времето за готвене е общо около 7 до 9 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта