Хлебчета със сирене и магданоз

С красив и оригинален дизайн
Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно
250 мл прясно мляко (топло)
100 мл олио
1 яйце
1 пакетче суха мая (7 г) Dr. Oetker
2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
2 връзки магданоз
400 г овче сирене
краве масло за намазване

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Хлебчета със сирене и магданоз
Прясното мляко се смесва със захарта и маята. Белтъкът се отделя от жълтъка и се разбърква с брашното, солта и олиото. (Жълтъкът се запазва за намазване.) Прибавя се разтворената мая и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.
2
Хлебчета със сирене и магданоз 2
Плънката се приготвя като сиренето се натрошава и се смесва с наситнения магданоз.
3
Хлебчета със сирене и магданоз 3
Тестото се разделя на 10 равни части и всяка се разточва леко на не много тънък кръг. Намазват се с разтопено масло.
4
Хлебчета със сирене и магданоз 4
В двете срещуположни страни на кръга, на около два пръста от края, в тестото се правят прорези, като дъги.
5
Хлебчета със сирене и магданоз 5
В средата на кръга се слага от плънката.
6
Хлебчета със сирене и магданоз 6
Разрязаните краища се прехлупват, така че плънката да остане непокрита.
7
Хлебчета със сирене и магданоз 7
Така се оформят всички хлебчета.
8
Хлебчета със сирене и магданоз 8
Хлебчетата се подреждат в тави, застлани с пергаментова хартия, покриват се с кърпа и се оставят да починат за около 40 минути. Мажат се със заделения жълтък, смесен с малко вода и се пекат в загрята 190 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 15 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2015
Много вкусни станаха. Аз използвах жива мая и ги направих без мляко, но станаха уникални. Аз разбира се леко поръсих и с чили :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: