Печен пащърнак

Дата: 21.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пащърнак
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за сиропа:
1 ч. ч. тъмен балсамов оцет
1 с. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Печен пащърнак
Пащърнакът се обелва и се нарязва на гредички. Сипват се в купа.

 


2
Печен пащърнак 2
Заливат се със зехтин и се овкусяват със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбърква се.

 


3
Печен пащърнак 3
Прехвърля се в тава и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.

 


4
Печен пащърнак 4
В касерола се кипват балсамовият оцет и меда. Готви се на слаб огън докато течността се редуцира.

 


5
Печен пащърнак 5
Пащърнакът се залива с балсамовата редукция и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Неворятно вкусно, идеален за по- различна гарнитура, а и много полезен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта