Дип от карамелизиран лук

Много интересно мезе за зимните вечери. Идеално е в комбинация с червено вино
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 глави червен лук
250 г сирене „Маскарпоне”
200 г заквасена сметана
30 мл зехтин
20 мл бял балсамов оцет
1 връзка магданоз
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дип от карамелизиран лук

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина, заедно с мащерката, докато започне леко да се карамелизира.

 


2
Дип от карамелизиран лук 2

Деглазира се с оцета и след като течността се изпари, лукът се оставя да се охлади.

 

 


3
Дип от карамелизиран лук 3

В  купа се разбъркват маскарпонето и заквасената сметана. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнения магданоз. Накрая се слага карамеленият лук, а мащерката се отстранява.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Изключително вкусен дип, който идеално се връзва с гризините с елда.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Страхотен дип, превърна се в любим на семейството ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: