Тарт с бри и карамелизиран лук

Дата: 22.12.2012
Източник: Бон Апети
Тарт с бри и карамелизиран лук
 
Необходими продукти:
500 г бутертесто (1 лист)
200 г сирене „Бри”
8 малки глави лук
30 мл балсамов оцет
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
2 с. л. кафява захар
3 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
мащерка за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с бри и карамелизиран лук
Лукът се нарязва на полумесеци. Запържва се в зехтинa до златисто кафяво, на умерен огън за около 10 минути.

 


2
Тарт с бри и карамелизиран лук  2
Към него се добавят захарта, листенцата мащерка, балсамовият оцет, сол и черен пипер. Разбърква се и се оставя да се охлади.

 


3
Тарт с бри и карамелизиран лук  3
Бутертестото се разточва върху пергаментова хартия, на правоъгълник с големината на тавата от фурната. Краищата се натискат с вилица, за да се получи шарка. Тестото заедно с хартията се прехвърлят в тавата.

 


4
Тарт с бри и карамелизиран лук  4
Отгоре се поставя карамелизирания лук и накъсаното на парчета сирене. Поръсва се с листенца мащерка.

 


5
Тарт с бри и карамелизиран лук  5
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути. После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта