Грах в масло с „Пармезан“

Много ароматен, подходящ за гарнитура към печено месо
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2012
Грах в масло с „Пармезан“
 
Необходими продукти:
600 г замразен грах
60 г краве масло
80 г сирене „Пармезан“
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сумак
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Грах в масло с „Пармезан“

Грахът се бланшира в подсолена кипяща вода за 2 минути.

 


2
Грах в масло с „Пармезан“ 2

След това се запържва в съд с маслото,  добавят се чесънът и сумакът. Сипва се 100 мл от водата, в която е бланширан грахът, и накрая настъргания пармезан. Разбърква се и се подправя с черен пипер.

 


3
Грах в масло с „Пармезан“ 3

Грагът се поднася топъл, по желание с люспи пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2014
Ще се пробва...изглежда вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: