Мариновано агнешко бутче

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешко бутче (около 2.5 килограма)
2 скилидки чесън
4 - 6 клонки мащерка
3 - 4 с.л. дижонска горчица
3 - 4 с.л. лимонов сок
2 с.л. соев сос Kikkoman
70 мл зехтин
4 глави червен лук
6 - 8 моркова

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Мариновано агнешко бутче
Чесънът и листенцата мащерка се смилат в малък блендер. Добавят се горчицата, лимоновият и соевият сос, зехтинът се смила отново, докато се получи гладка емулсия и чесънът стане на пюре.
2
Мариновано агнешко бутче 2
Месото се намазва добре със сместа, поставя се в плик или подходящ съд и се оставя да се маринова за минимум 2 часа, а най-добре за 1 нощ.
3
Мариновано агнешко бутче 3
Фурната се загрява на 180 градуса. Маринованият агнешки бут се поставя върху решетка, а под него се слага тава, покрита с нарязаните на едро моркови и лук. Пече се до готовност около 2-2,30 часа (температура на месото: 65 градуса за medium rare, 72 градуса за well done).
4
Мариновано агнешко бутче 4
Месото се изважда и се слага върху затоплена чиния, зеленчуците се изваждат от тавата и при необходимост се овкусяват. Сервира се с гарнитура по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2022
Вкусно месце и заленчижи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: