3 идеи за мариноване на месо

Уникално вкусни маринати
Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
марината за агнешко
2 с.л. соев сос Kikkoman
2 скилидки чесън
4-6 клонки мащерка
3-4 с.л. дижонска горчица
3-4 с.л. лимонов сок
70 мл зехтин

марината за пилешко
60 мл соев сос Kikkoman
50 мл мед
30 мл оризов оцет

за свинско
85 мл соев сос Kikkoman
70 мл зехтин
4-5 скилидки чесън
3 с.л. кафява захар
2 с.л. Уорчестър сос
1 с.л. лют сос
1 с.л. едрозърнеста горчица
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. чили на люспи
1/2 ч.л. черен пипер

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
3 идеи за мариноване на месо
Марината за агнешко:
Чесънът и листенцата мащерка се смилат в малък блендер. Добавят се горчицата, лимоновият и соевият сос, зехтинът и се смила отново, докато се получи гладка емулсия и чесънът стане на пюре.

Месото се намазва добре със сместа, поставя се в плик или подходящ съд и се оставя да се маринова за минимум 2 часа, а най-добре за 1 нощ.

2
3 идеи за мариноване на месо 2
Марината за пилешко:
Всички продукти за маринатата се смесват в найлонов плик.

Пилешките бутчета се подсушават с домакинска хартия и се овкусяват с черен пипер и се поставят в плика, който се притиска внимателно, така че въздухът от него да излезе. Затваря се добре и се разклаща и намачква, така че бутчетата да се покрият с маринатата. Оставя се настрана за минимум 1 час, а най-добре за 1 нощ.


3
3 идеи за мариноване на месо 3
Чесънът се стрива на паста и се смесва със зехтина, соевия сос, захарта, Уорчестър соса, лютия сос, горчицата, оцета, чилито и черния пипер.

Котлетите се подреждат в подходящ съд и заливат с маринатата. Оставят се да се мариноват за минимум 1 час, а най-добре за едно денонощие.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: