Пикантно агнешко с моркови в уок

Дата: 16.04.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кг обезкостен агнешки бут
3 скилидки чесън
2 с.л. соев сос
1 с.л. кимион
1 ч.л. червен пипер на люспи
3 с.л. олио
1 голяма глава лук
250 гр моркови
1 чаша кафяв басмати ориз
1/2 връзка кориандър (по желание)
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пикантно агнешко с моркови в уокНарежете месото на тънки филийки, а след това на малки кубчета.
2
Пикантно агнешко с моркови в уок 2Наситнете чесънът.
3
Пикантно агнешко с моркови в уок 3Сложете месото в подходяща купа, добавете чесъна, лютия пипер, соевия сос и кимиона. Оставете месото да се маринова за около 10 минути.
4
Пикантно агнешко с моркови в уок 4Нарежете лукът на филийки или полумесеци,а морковите на тънки кръгчета.
5
Пикантно агнешко с моркови в уок 5Загрейте една супена лъжица олио в голям уок на средна температура. Изсипете лука и морковите и разбърквайте около 5 минути, така че да станат хрупкави отвън и меки в средата. Прехвърлете ги в подходящ съд.
6
Пикантно агнешко с моркови в уок 6Изсипете в уока останалите 2 лъжици олио и вдигнете силата на огъня. Сипете месото, така че да покрие дъното на съда. Гответе го без да разбърквате, докато покафенее от долната страна - около 2 минути. След това го гответе още около 2 минути, като разбърквате - трябва да стане крехко. По този начин опържете всички хапки агнешко.
7
Пикантно агнешко с моркови в уок 7Изсипете месото, лука и морковите и ги гответе още 2 минути, докато всичко е горещо.
8
Пикантно агнешко с моркови в уок 8Сложете ориза в купа, залейте го със студена вода, така че да го покрива 2 - 3 пръста и го оставете така за 20 минути.
9
Пикантно агнешко с моркови в уок 9След това го сварете и посолете.
10
Пикантно агнешко с моркови в уок 10Сервирайте агнешкото с ориза, поръсено с кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери коментира рецептата Супа от кестени
Илияна Величкова коментира рецептата Тиан с моцарела
Илияна Величкова се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Фокача с маслини и лук
В. Ник. се регистрира в сайта.
Гери коментира рецептата Тарт с червена леща и чушки
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Пиле по флорентински
Teodor Ognianov се регистрира в сайта.
Кръстьо се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Ягодово смути
SuperMag коментира рецептата Смути с ягоди и чиа
SuperMag коментира рецептата Пепероната
SuperMag коментира рецептата Конфитюр от кайсии и малини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта