Домашна торта с крем

Дата: 29.11.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
За блата:
260 г брашно
2 пакетчета царевично нишесте Dr.Oetker
6 яйца
360 г захар
250 г краве масло
20 г бакпулвер Dr.Oetker
1 опаковка портокалови кори Finess Dr.Oetker
За крема:
300 г масло на стайна температура
1 пакетче пудинг за бисквитена торта Dr.Oetker
180 г захар
1 ч.л. ванилова есенция Dr.Oetker
30 мл портокалов ликьор
1 л прясно мляко
за поръсване декоративни украси Dr.Oetker
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Домашна торта с кремЗа блата:
Яйцата и половината от захарта се разбиват с миксер.
2
Домашна торта с крем 2Останалата захар се разбива с маслото.
3
Домашна торта с крем 3Разбитите масло и яйца се смесват.
4
Домашна торта с крем 4Брашното, нишестето и бакпулверът се пресяват в купа.
5
Домашна торта с крем 5Прибавя се портокаловата кора и се разбърква.
6
Домашна торта с крем 6Изсипва се при сместа с маслото и яйцата и се разбива с миксер.
7
Домашна торта с крем 7Тестото за блата се прехвърля във форма за кейк с махащо се дъно, покрита с хартия за печене.
8
Домашна торта с крем 8Пече се 40 минути в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор.
Блатът се изважда от формата и се оставя да се охлади.
9
Домашна торта с крем 9За крема:
Пудингът се сварява с млякото и 130 грама от захарта, докато се сгъсти.
10
Домашна торта с крем 10Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да се охлади.
11
Домашна торта с крем 11Маслото се разбива на крем с останалата захар, портокаловия ликьор и ваниловата есенция.
12
Домашна торта с крем 12Към него, лъжица по лъжица и при постоянно разбиване, се добавя охладеният пудинг.
13
Домашна торта с крем 13Студеният блат се разрязва хоризонтално на 3 блата.
14
Домашна торта с крем 14Първият се поставя върху тортена чиния и се намазва с една трета от крема.
15
Домашна торта с крем 15Отгоре се слага вторият блат и се намазва с половината от останалия крем.
16
Домашна торта с крем 16Слага се и последният блат, който се намазва с останалия крем. Тортата се декорира и се прибира в хладилник за поне 4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта