Домашна торта с крем

За рожденници и не само
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
За крема:
300 г масло на стайна температура
1 пакетче пудинг за бисквитена торта Dr.Oetker
180 г захар
1 ч.л. ванилова есенция Dr.Oetker
30 мл портокалов ликьор
1 л прясно мляко
за поръсване декоративни украси Dr.Oetker

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Домашна торта с крем
За блата:
Яйцата и половината от захарта се разбиват с миксер.
2
Домашна торта с крем 2
Останалата захар се разбива с маслото.
3
Домашна торта с крем 3
Разбитите масло и яйца се смесват.
4
Домашна торта с крем 4
Брашното, нишестето и бакпулверът се пресяват в купа.
5
Домашна торта с крем 5
Прибавя се портокаловата кора и се разбърква.
6
Домашна торта с крем 6
Изсипва се при сместа с маслото и яйцата и се разбива с миксер.
7
Домашна торта с крем 7
Тестото за блата се прехвърля във форма за кейк с махащо се дъно, покрита с хартия за печене.
8
Домашна торта с крем 8
Пече се 40 минути в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор.
Блатът се изважда от формата и се оставя да се охлади.
9
Домашна торта с крем 9
За крема:
Пудингът се сварява с млякото и 130 грама от захарта, докато се сгъсти.
10
Домашна торта с крем 10
Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да се охлади.
11
Домашна торта с крем 11
Маслото се разбива на крем с останалата захар, портокаловия ликьор и ваниловата есенция.
12
Домашна торта с крем 12
Към него, лъжица по лъжица и при постоянно разбиване, се добавя охладеният пудинг.
13
Домашна торта с крем 13
Студеният блат се разрязва хоризонтално на 3 блата.
14
Домашна торта с крем 14
Първият се поставя върху тортена чиния и се намазва с една трета от крема.
15
Домашна торта с крем 15
Отгоре се слага вторият блат и се намазва с половината от останалия крем.
16
Домашна торта с крем 16
Слага се и последният блат, който се намазва с останалия крем. Тортата се декорира и се прибира в хладилник за поне 4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: