Щрудел с круши
Лора и Стоян
480 г брашно 1 ч.л. сол 1 1/2 ч.л. бакпулвер 1/2 ч.л. сода 2 ч.л. канела 2 ч.л. сух джинджифил 1 ч.л. смлян карамфил 200 г масло на стайна температура 200 г кафява захар 340 г меласа 1 яйце | За глазурата: 340 г пудра захар 5 с.л. вода 2 ч.л. глюкоза 1 ванилия за декорация захарни украси |
1 | Брашното, солта, бакпулверът, содата и подправките се разбъркват в купа. | |
2 | Маслото и захарта се разбиват с миксер. | |
3 | Добавят се меласата и яйцето и се разбива отново. | |
4 | Сипват се сухите съставки и се разбива, докато се получи хомогенно, меко тесто. | |
5 | Тестото се разделя на две части, които се оформят на плоски питки, увиват се с фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилник за минимум 1 час. | |
6 | Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от 1/2 сантиметър и с помощта на формички от него се изрязват бисквити. | |
7 | Подреждат се в тава, покрита с тефлоново килимче за печене и се пекат 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждат се и се оставят да се охладят. | |
8 | Пудрата захар за глазурата се разбърква с ванилията, глюкозата и водата. | |
9 | Сладките се намазват с нея. | |
10 | Поръсват със захарни украси и се оставят да изсъхнат. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
01.01.2020 Вместо меласа сложих 100 гр. мед. Станаха много вкусни
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...