Джинджифилови бисквити

Домашен коледен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
480 г брашно
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
2 ч.л. канела
2 ч.л. сух джинджифил
1 ч.л. смлян карамфил
200 г масло на стайна температура
200 г кафява захар
340 г меласа
1 яйце

За глазурата:
340 г пудра захар
5 с.л. вода
2 ч.л. глюкоза
1 ванилия
за декорация захарни украси

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Джинджифилови бисквити
Брашното, солта, бакпулверът, содата и подправките се разбъркват в купа.
2
Джинджифилови бисквити 2
Маслото и захарта се разбиват с миксер.
3
Джинджифилови бисквити 3
Добавят се меласата и яйцето и се разбива отново.
4
Джинджифилови бисквити 4
Сипват се сухите съставки и се разбива, докато се получи хомогенно, меко тесто.
5
Джинджифилови бисквити 5
Тестото се разделя на две части, които се оформят на плоски питки, увиват се с фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилник за минимум 1 час.
6
Джинджифилови бисквити 6
Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от 1/2 сантиметър и с помощта на формички от него се изрязват бисквити.
7
Джинджифилови бисквити 7
Подреждат се в тава, покрита с тефлоново килимче за печене и се пекат 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждат се и се оставят да се охладят.
8
Джинджифилови бисквити 8
Пудрата захар за глазурата се разбърква с ванилията, глюкозата и водата.
9
Джинджифилови бисквити 9
Сладките се намазват с нея.
10
Джинджифилови бисквити 10
Поръсват със захарни украси и се оставят да изсъхнат.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2020
Вместо меласа сложих 100 гр. мед. Станаха много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: