Шоколадов пай

Изкушаваща алтернатива на празничната торта
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
100 г студено масло
200 г брашно
щипка сол
2 с.л. прясно мляко

за шоколадовия пълнеж:
2 с.л. масло
250 г млечен шоколад Своге
1 ванилия
150 г захар
2 с.л. царевично нишесте
30 г какао
250 мл животинска сметана
3 жълтъка
500 мл прясно мляко

за гарниране:
500 мл животинска сметана
50 г пудра захар
50 г млечен шоколад Своге


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов пай
Брашното, маслото и солта за тестото на пая се смилат в блендер, докато се получат трохи.
2
Шоколадов пай 2
След това се прибавя млякото.
3
Шоколадов пай 3
Тестото се оформя на топка, завива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 30 минути.
4
Шоколадов пай 4
Разточва се на кора, с която се покриват дъното и стените на кръгла форма за пай.
5
Шоколадов пай 5
Върху тестото се слага хартия за печене, отгоре се сипва морска сол и блатът се пече на 180 градуса за 15 минути. След като се извади от фурната, хартията и солта се отстраняват, а кората се оставя да се охлади.
6
Шоколадов пай 6
Млечният шоколад Своге се накълцва (натрошава) и се слага в купа заедно с маслото и ванилията.
7
Шоколадов пай 7
Млякото се загрява.
8
Шоколадов пай 8
Захарта, нишестето и какаото се разбъркват. Към тях се добавят течната сметана и жълтъците и се разбива, докато се получи хомогенна смес.
9
Шоколадов пай 9
Налива се горещото млякото и кремът се връща на котлона, където се вари, докато се сгъсти.
10
Шоколадов пай 10
След това се излива върху шоколада и маслото. Разбърква се добре, така че шоколадът да се разтопи.
11
Шоколадов пай 11
Шоколадовата плънка се оставя да се охлади (3 - 4 часа) и след това се изсипва върху опечения блат.
12
Шоколадов пай 12
Сметаната и захарта се разбиват на пухкава пяна, която се разпределя върху пая.
13
Шоколадов пай 13
Отгоре се поръсва с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: