Портокалова сьомга

С уникално вкусен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
650 г филе сьомга (без кожа)
1 с.л. зехтин
2 с.л. масло
2 с.л. соев сос Kikkoman
3 с.л. мед
4 големи скилидки чесън
2 портокала
счукан черен пипер

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Портокалова сьомга
Маслото и зехтинът се загряват в дълбок тиган.
2
Портокалова сьомга 2
Филетата се пържат в мазнината за 3 - 4 минути като страната, на която е била кожата е отгоре. След това се обръщат и се пържат от другата страна за 2 минути.
3
Портокалова сьомга 3
В съда се сипва сока на единия портокал и се оставя да се редуцира наполовина.
4
Портокалова сьомга 4
След това се добавя наситненият чесън и се готви, докато си пусне аромата (около 30 секунди).
5
Портокалова сьомга 5
Рибата се изважда от съда и се оставя настрана.
6
Портокалова сьомга 6
В тигана се сипват медът и соевият сос. Разбърква се добре и се оставя на огъня, докато кипне и се редуцира наполовина - трябва да се получи гъст сироп.
7
Портокалова сьомга 7
След това рибата се връща в съда, обръща се няколко пъти, така че сиропът да я покрие и се готви до готовност. При желание в последните 2 минути може да се запече на грил програма на фурната, за да стане хрупкава.
8
Портокалова сьомга 8
Поръсва се с пипера и се поднася с резенчета портокал и гарнитура по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: