Соден хляб с лук и сушени домати

Ефектен и много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
300 г кисело мляко
30 г сушени домати
1 глава лук
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. риган
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Соден хляб с лук и сушени домати
Лукът се наситнява и се запържва в зехтина, докато омекне.
2
Соден хляб с лук и сушени домати 2
Сушените домати се накълцват.
3
Соден хляб с лук и сушени домати 3
В купа се смесват брашното, содата, доматите, солта, риганът и запърженият лук.
4
Соден хляб с лук и сушени домати 4
Добавя се киселото мляко и се замесва тесто, което се оставя да почине.
5
Соден хляб с лук и сушени домати 5
Оформя се хляб.
6
Соден хляб с лук и сушени домати 6
Слага се в тава с незалепващо покритие и се правят прорези с нож като звезда.
7
Соден хляб с лук и сушени домати 7
Пече се 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2020
Много вкусно! Почти топъл го изядохме. А остатъка предложих запечен на скаричка с кашкавал ;)
10.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Чудесна и лесна рецепта! Синът ми /1,9г./ седи пред фурната почти през цялото време, докато хлябът се пече, и чака да хапне :)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2016
Яница, когато печем без вентилатор трябва да увеличим градусите с 20, така че следващият път изпечи хляба на 220 градуса (без вентилатор). Успех!
8.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2016
Здравейте нещо с печенето не ми се получи. Понеже нямам фурна с вентилатор, го пекох на 200 градуса без вентилатор От вън се изпече, но вътре остана суров. Може ли за съвет следващия път на колко градуса да го пека?
7.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Валтайм, предполагаме, че кората е станала твърда, заради дългото печене. Колкото по-голяма е повърхността, толкова по-бързо се изпича, а това дали е голяма или малка зависи от формата (кълбо или сплескана сфера) и дълбочината на прорезите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: