Плоски хлебчета с ароматна плънка

Прословутите индийски хлебчета „Парата“ пълним с картофи, люти чушки и къри
Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пълнозърнесто брашно
150 г брашно
300 мл топла вода
1 ч. л. сол

за плънката:
400 г картофи
1 глава лук
1 люта зелена чушка
2 стръка магданоз
1 ч. л. къри на прах
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Плоски хлебчета с ароматна плънка
Двата вида брашно се смесват със солта и 300 мл топла вода.
2
Плоски хлебчета с ароматна плънка 2
Замесва се меко тесто, което се поръсва с брашно, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да почине 30 минути.
3
Плоски хлебчета с ароматна плънка 3
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят на пара. Охлаждат се и се намачкват.
4
Плоски хлебчета с ароматна плънка 4
Смесват се със смлените лук и люта чушка. Прибавят се кърито, сол и черен пипер, накълцаният магданоз и олиото.
5
Плоски хлебчета с ароматна плънка 5
Тестото се разделя на 6 части, които се разточват на тънки кори.
6
Плоски хлебчета с ароматна плънка 6
В средата на всяка кора се слага по малко от плънката.
7
Плоски хлебчета с ароматна плънка 7
Затварят се плътно, като пакатчета.
8
Плоски хлебчета с ароматна плънка 8
Разточват се леко, така че да се изтънят.
9
Плоски хлебчета с ароматна плънка 9
Готвят се от двете страни върху нагорещена плоча или в тиган с незалепващо покритие.
10
Плоски хлебчета с ароматна плънка 10
Поднасят се топли, с разядка по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: