Ризото с прошуто и маслини

Дата: 18.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз „Арборио“
60 г сирене „Пармезан“
60 г зелени маслини (без костилки)
40 г прошуто (на тънки резени)
600 мл пилешки бульон
60 г краве масло
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
1/4 връзка магданоз
100 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с прошуто и маслиниЛукът и чесънът се наситняват и се запържват на умерен огън в зехтина, не трябва да се карамелизират.
2
Ризото с прошуто и маслини 2Добавя се оризът и се разбърква хубаво, така че да се омазни всяко зърно.
3
Ризото с прошуто и маслини 3Деглазира се с виното.
4
Ризото с прошуто и маслини 4Щом алкохолът се изпари, постепенно и при постоянно бъркане, се налива предварително загретият бульон. Когато оризът абсорбира течността и стане „ал денте“, съдът се дърпа от котлона.
5
Ризото с прошуто и маслини 5Добавят се маслото и настърганият пармезан. Разбърква се.
6
Ризото с прошуто и маслини 6Маслините се режат на дебели шайби, а магданозът – наситно.
7
Ризото с прошуто и маслини 7Прибавят се към ориза и се разбърква.
8
Ризото с прошуто и маслини 8Ризотото се овкусява със сол и черен пипер.
9
Ризото с прошуто и маслини 9Поднася се с накъсано прошуто.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2016
Вкусно и лесно :)
7.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Много вкусно :)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2016
Страхотно ризото. Нямах прошуто, но и така стана невероятно вкусно.
5.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2016
Страхотна рецепта :)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2016
Стана супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта