Ризото с прошуто и маслини

Изкушава с вид и с аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз „Арборио“
60 г сирене „Пармезан“
60 г зелени маслини (без костилки)
40 г прошуто (на тънки резени)
600 мл пилешки бульон
60 г краве масло
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
1/4 връзка магданоз
100 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото с прошуто и маслини
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват на умерен огън в зехтина, не трябва да се карамелизират.
2
Ризото с прошуто и маслини 2
Добавя се оризът и се разбърква хубаво, така че да се омазни всяко зърно.
3
Ризото с прошуто и маслини 3
Деглазира се с виното.
4
Ризото с прошуто и маслини 4
Щом алкохолът се изпари, постепенно и при постоянно бъркане, се налива предварително загретият бульон. Когато оризът абсорбира течността и стане „ал денте“, съдът се дърпа от котлона.
5
Ризото с прошуто и маслини 5
Добавят се маслото и настърганият пармезан. Разбърква се.
6
Ризото с прошуто и маслини 6
Маслините се режат на дебели шайби, а магданозът – наситно.
7
Ризото с прошуто и маслини 7
Прибавят се към ориза и се разбърква.
8
Ризото с прошуто и маслини 8
Ризотото се овкусява със сол и черен пипер.
9
Ризото с прошуто и маслини 9
Поднася се с накъсано прошуто.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2016
Вкусно и лесно :)
7.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Много вкусно :)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2016
Страхотно ризото. Нямах прошуто, но и така стана невероятно вкусно.
5.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2016
Страхотна рецепта :)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2016
Стана супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: