Тиквени тригуни

Дата: 30.11.2015
Източник: Георги Корчев
ТИТЛА: Чирак
Тиквени тригуниТиквени тригуниТиквени тригуниТиквени тригуниТиквени тригуни
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори (400 г, около 14 бр. кори)
700 г тиква
200 г орехи (счукани или нарязани)
15-16 с. л. захар
1 с. л. канела
12-15 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквата се почиства. Настъргва се на едро ренде. Разделя се на 2-3 части и всяка част се запържва за 2-3 минути в 3 с. л. сгорещено олио. Запържената тиква се оставя да изстине напълно. Това се прави за да не се разтвори веднага захарта още при разбъркването на плънката.
2
Към изстиналата тиква се добавят захарта, канелата и орехите, и се разбърква добре.


3
Върху средната част на всяка кора се разстила една препълнена лъжица от тиквената смес. Крайните части се загъват навътре и получената лента внимателно се сгъва, както е показано на една от снимките.
4
Така оформените триъгълници се подреждат в намазнена с 3-4 с. л. олио тава.
5
Подредените тригуни се намазват добре от всички страни с последните 3-4 с. л. олио и се пекат на 200 градуса, до златисто.

6
Готовите тригуни се изваждат от фурната и веднага обилно се напръскват с ръка със студена вода, след което се покриват с кърпа за 15-20 минути.
По желание, тригуните може да се поръсят с пудра захар.

Добър апетит!


Съвет:
Тъй като различните производители слагат различен брой кори в пакетите с готови точени кори, е добре, преди да започнете „сгъването“, да преброите с колко кори разполагате, за да разпределите плънката равномерно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта