Руло „Стефани“ в коричка от бекон

Дата: 29.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г бекон
100 г кисели краставички
4 моркова
150 г глава целина
3 корена пащърнак
3 скилидки чесън
5 яйца
200 мл пилешки бульон
1 щипка риган
за каймата:
500 г смляно месо от телешка плешка
500 г смляно месо от свинска плешка
100 мл прясно мляко
1 яйце
3 филийки хляб
1 стрък праз
1/4 връзка магданоз
1 с. л. олио
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Руло „Стефани“ в коричка от беконХлябът се накисва в млякото, след това се изважда и се изстисква.
2
Руло „Стефани“ в коричка от бекон 2Двата вида месо се смесват, към тях се добавят наситненият праз, накълцаният магданоз, яйцето, хлябът, сол, черен пипер, риганът и олиото. Омесва се добре и се оставя да почине за кратко.
3
Руло „Стефани“ в коричка от бекон 3Каймата се разстила във формата на правоъгълник върху лист пергаментова хартия.
4
Руло „Стефани“ в коричка от бекон 4Яйцата се варят 6 минути, обелват се. В единия край на правогълъника по дължина се подреждат яйца, както и нарязаните на гредички кисели краставички.
5
Руло „Стефани“ в коричка от бекон 5С помощта на хартията се навива руло.
6
Руло „Стефани“ в коричка от бекон 6Поставя се върху оплетените като решетка тънки ленти бекон, завива се и се слага в тава.
7
Руло „Стефани“ в коричка от бекон 7Морковите, целината и пащърнакът се белят и се режат на средно големи кубчета. В тавата се сипва бульонът, слагат се обелените скилидки чесън, нарязаните зеленчуци, риган, сол и черен пипер.
8
Руло „Стефани“ в коричка от бекон 8Пече се 1 час и 30 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2017
И моето руло се получи доста вкусно!
7.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2017
Какво да кажа?) Рецептите на Лора и Стоян са толкова точни и най-вече вкусни, че готвя от доста време, прилагайки техните кулинарни изкушения. Само с едно не съм съгласна - или аз съм мудна, или те са сръчни (работейки с 4 ръце), но на мен никога не ми стига означеното време за изпълнение. Например за тази рецепта се тутках около 3 часа + печенето де.)))
6.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2017
есктра! е, малко позабравих бекона... но пък сега аромата се носи прекрасно из кухнята!
5.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
Много вкусно! Замених целината и пащърнака с картофи.
4.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2016
вкусотия .. рецептата е много подходяща както за делник така и за празник...БРАВО
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта