Тефтели „Таралежчета“

Вкусни кюфтенца с богат сос
Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г смляно месо от телешка плешка
700 г смляно месо от свинска плешка
400 г ориз
50 г краве масло
1,2 л пилешки бульон
1 яйце
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за соса:
100 г глава целина
150 г доматен концентрат
1 л пилешки бульон
100 мл животинска сметана
4 скилидки чесън
3 глави лук
2 моркова
4 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тефтели „Таралежчета“
Оризът се измива много добре и се запържва в маслото, докато стане стъклен.
2
Тефтели „Таралежчета“ 2
Добавя се наситненият чесън, разбърква се и се налива бульонът.
3
Тефтели „Таралежчета“ 3
Съдът се похлупва и оризът се готви 15 минути. Дърпа се от котлона и се оставя похлупен за още 10 минути.
4
Тефтели „Таралежчета“ 4
Около 3–4 с. л. от ориза се заделя за кюфтетата, а останалият се овкусява със сол, черен пипер и наситнен магданоз и се оставя за гарнитура.
5
Тефтели „Таралежчета“ 5
Наситненият лук се смесва със заделения ориз, месото, яйцето, 100 мл вода, сол и черен пипер.
6
Тефтели „Таралежчета“ 6
Размесва се и се оформят 18 кюфтета. Подреждат се в тава.
7
Тефтели „Таралежчета“ 7
Лукът за соса се реже на полумесеци и се запържва заедно с настърганите моркови и наситнената целина в половината масло.
8
Тефтели „Таралежчета“ 8
Сипва се останалото масло и се поръсва с брашното. Прибавя се и наситненият чесън. Запържват се.
9
Тефтели „Таралежчета“ 9
Налива се бульонът, като се бърка енергично.
10
Тефтели „Таралежчета“ 10
Добавя се и доматеният концентрат. Готви се, докато сосът се сгъсти.
11
Тефтели „Таралежчета“ 11
Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Дърпа се от огъня.
12
Тефтели „Таралежчета“ 12
Кюфтетата се заливат със соса и тавата се покрива с алуминиево фолио.
13
Тефтели „Таралежчета“ 13
Ястието се пече 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
14
Тефтели „Таралежчета“ 14
Фолиото се отстранява и се пече още 15 минути.
15
Тефтели „Таралежчета“ 15
Кюфтетата се сервират върху ориза, полети със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
Много вкусни!Страхотна рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Вкусно! Кюфтенцата стават бързо, тъй като не се пържат, благодарение на соса яденето става много сочно, а ориза е уникален!
3.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Страхотна рецепта! Аз сложих и малко чили и стана пикантна. Вълшебство!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Вкусни кюфтенца!
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Стана много вкусно! Благодаря Ви!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
gslavcheva се регистрира в сайта.
gzaxariev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: