Мини чийз кейкове
Лора и Стоян
3 яйца 200 г захар 90 г брашно 90 г краве масло (със стайна температура) 60 мл прясно мляко 10 г бурбонска ванилова захар 2/3 ч. л. бакпулвер 1 с. л. какао 1/4 ч. л. кремотартар филирани бадеми за поръсване | за крема: 200 г крем сирене 100 г пудра захар 150 мл течна животинска сметана 10 г бурбонска ванилова захар | за карамела: 150 г захар 100 мл течна животинска сметана 60 г краве масло 1 щипка сол |
1 | ![]() | Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. |
2 | ![]() | Смесете брашното с бакпулвера и какаото. |
3 | ![]() | Разбийте маслото с 80 г от захарта. Прибавете жълтъците при постоянно разбиване. Сипете и ваниловата захар. След това налейте млякото и отново разбийте. Прибавете сухите съставки и разбийте. |
4 | ![]() | Изсипете тестото във форма за печене с махащо се дъно (диаметър 23 см), постлана с хартия за печене. |
5 | ![]() | Разбийте белтъците с щипка сол и кремотартара. Постепенно прибавяйте останалата захар. Разбивайте, докато се получи хубав гладък меренг. |
6 | ![]() | Разпределете белтъците върху тестото. Поръсете с бадемите. |
7 | ![]() | Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Печете блата за около 30 минути. След това го охладете. |
8 | ![]() | Разбийте сметаната с ваниловата захар. Разбъркайте крем сиренето с пудрата захар. |
9 | ![]() | Смесете крем сиренето и разбитата сметана. Прехвърлете в пош. |
10 | ![]() | Изсипете захарта за карамела в касерола и налейте 60 мл вода. Гответе докато се получи карамел. |
11 | ![]() | Налейте сметаната и щом захарта се разтвори, дръпнете от котлона и прибавете маслото и солта. Разбъркайте и охладете. |
12 | ![]() | Върху блата разпределете крема, а след това и карамела. Нарежете и сервирайте. |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
23.03.2020 Забравих да предупредя по-неопитните (това НЕ Е ПОСОЧЕНО в рецептата!). За крема - към карамела налейте ГОРЕЩА сметана и то много внимателно, за да не се изгорите! Успех!
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
19.03.2019 Ей, не се отказахте да използвате в рецептите продукти като кремотартар, който не е познат на повечето любители-готвачи, а и да се намери е с цена майка си и баща си. При такива случаи просто напишете с какво се заменя - напр. лимонов сок или лимонтузу - поне аз така правя. Иначе рецептата е добра!:)
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
19.03.2019 Какво е кремотартар?
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...