Целувчен сладкиш

Дата: 15.03.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
200 г захар
90 г брашно
90 г краве масло (със стайна температура)
60 мл прясно мляко
10 г бурбонска ванилова захар
2/3 ч. л. бакпулвер
1 с. л. какао
1/4 ч. л. кремотартар
филирани бадеми за поръсване
за крема:
200 г крем сирене
100 г пудра захар
150 мл течна животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
за карамела:
150 г захар
100 мл течна животинска сметана
60 г краве масло
1 щипка сол
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Целувчен сладкиш Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.
2
Целувчен сладкиш  2Смесете брашното с бакпулвера и какаото.
3
Целувчен сладкиш  3Разбийте маслото с 80 г от захарта. Прибавете жълтъците при постоянно разбиване. Сипете и ваниловата захар. След това налейте млякото и отново разбийте. Прибавете сухите съставки и разбийте.
4
Целувчен сладкиш  4Изсипете тестото във форма за печене с махащо се дъно (диаметър 23 см), постлана с хартия за печене.
5
Целувчен сладкиш  5Разбийте белтъците с щипка сол и кремотартара. Постепенно прибавяйте останалата захар. Разбивайте, докато се получи хубав гладък меренг.
6
Целувчен сладкиш  6Разпределете белтъците върху тестото. Поръсете с бадемите.
7
Целувчен сладкиш  7Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Печете блата за около 30 минути. След това го охладете.
8
Целувчен сладкиш  8Разбийте сметаната с ваниловата захар. Разбъркайте крем сиренето с пудрата захар.
9
Целувчен сладкиш  9Смесете крем сиренето и разбитата сметана. Прехвърлете в пош.
10
Целувчен сладкиш  10Изсипете захарта за карамела в касерола и налейте 60 мл вода. Гответе докато се получи карамел.
11
Целувчен сладкиш  11Налейте сметаната и щом захарта се разтвори, дръпнете от котлона и прибавете маслото и солта. Разбъркайте и охладете.
12
Целувчен сладкиш  12Върху блата разпределете крема, а след това и карамела. Нарежете и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2019
Ей, не се отказахте да използвате в рецептите продукти като кремотартар, който не е познат на повечето любители-готвачи, а и да се намери е с цена майка си и баща си. При такива случаи просто напишете с какво се заменя - напр. лимонов сок или лимонтузу - поне аз така правя. Иначе рецептата е добра!:)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2019
Какво е кремотартар?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Семейство Иванови се регистрира в сайта.
Демо Прагов се регистрира в сайта.
Yana Todorova се регистрира в сайта.
Теди Иванова се регистрира в сайта.
Genoveva се регистрира в сайта.
Eva Marinovska се регистрира в сайта.
Elena Kostadinova се регистрира в сайта.
Diana Zehireva се регистрира в сайта.
милена се регистрира в сайта.
Лилия Цветкова се регистрира в сайта.
Krasimir Gekov се регистрира в сайта.
Петя Банова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта