Целувчен сладкиш

Нежно топящ се в устата
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
200 г захар
90 г брашно
90 г краве масло (със стайна температура)
60 мл прясно мляко
10 г бурбонска ванилова захар
2/3 ч. л. бакпулвер
1 с. л. какао
1/4 ч. л. кремотартар
филирани бадеми за поръсване

за крема:
200 г крем сирене
100 г пудра захар
150 мл течна животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар

за карамела:
150 г захар
100 мл течна животинска сметана
60 г краве масло
1 щипка сол

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Целувчен сладкиш
Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.
2
Целувчен сладкиш  2
Смесете брашното с бакпулвера и какаото.
3
Целувчен сладкиш  3
Разбийте маслото с 80 г от захарта. Прибавете жълтъците при постоянно разбиване. Сипете и ваниловата захар. След това налейте млякото и отново разбийте. Прибавете сухите съставки и разбийте.
4
Целувчен сладкиш  4
Изсипете тестото във форма за печене с махащо се дъно (диаметър 23 см), постлана с хартия за печене.
5
Целувчен сладкиш  5
Разбийте белтъците с щипка сол и кремотартара. Постепенно прибавяйте останалата захар. Разбивайте, докато се получи хубав гладък меренг.
6
Целувчен сладкиш  6
Разпределете белтъците върху тестото. Поръсете с бадемите.
7
Целувчен сладкиш  7
Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Печете блата за около 30 минути. След това го охладете.
8
Целувчен сладкиш  8
Разбийте сметаната с ваниловата захар. Разбъркайте крем сиренето с пудрата захар.
9
Целувчен сладкиш  9
Смесете крем сиренето и разбитата сметана. Прехвърлете в пош.
10
Целувчен сладкиш  10
Изсипете захарта за карамела в касерола и налейте 60 мл вода. Гответе докато се получи карамел.
11
Целувчен сладкиш  11
Налейте сметаната и щом захарта се разтвори, дръпнете от котлона и прибавете маслото и солта. Разбъркайте и охладете.
12
Целувчен сладкиш  12
Върху блата разпределете крема, а след това и карамела. Нарежете и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2020
Забравих да предупредя по-неопитните (това НЕ Е ПОСОЧЕНО в рецептата!). За крема - към карамела налейте ГОРЕЩА сметана и то много внимателно, за да не се изгорите! Успех!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2019
Ей, не се отказахте да използвате в рецептите продукти като кремотартар, който не е познат на повечето любители-готвачи, а и да се намери е с цена майка си и баща си. При такива случаи просто напишете с какво се заменя - напр. лимонов сок или лимонтузу - поне аз така правя. Иначе рецептата е добра!:)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2019
Какво е кремотартар?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: