Целувчен сладкиш
Лора и Стоян
за тестото: 5 яйца 250 мл прясно мляко 50 г лешници за поръсване 180 г брашно 125 г краве масло 50 г захар + за поръсване 1 щипка сол 1 пакетче ванилена захар | за крема: 2 с. л. лешников тахан 120 г дулсе де лече 280 мл течна животинска сметана 360 г крем сирене 2 с. л. захар |
1 | ![]() | За тестото в касерола загрейте млякото със захарта, солта и маслото. Когато маслото се разтопи, изсипете брашното и бъркайте до получаване на тестена топка, която се отделя от стените на съда. Охладете. |
2 | ![]() | Едно по едно към тестото добавете 4 яйца и разбивайте с миксер. Прехвърлете готовото тесто в пош. |
3 | ![]() | Върху лист хартия за печене с молив очертайте кръг с диаметър 26 см. Обърнете го и с него покрийте дъното на тава. С поша оформете еклери по очертанието на кръга. След това направете втори вътрешен кръг. |
4 | ![]() | С мокър пръст притиснете връхчетата, за да не изгорят по време на печене. Намажете тестото с разбито яйце и поръсете с кристална захар. |
5 | ![]() | Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Печете сладкиша 20 минути без да отваряте фурната. Извадете и охладете. |
6 | ![]() | За крема разбийте леко крем сиренето с лешниковия тахан и дулсе де лече. |
7 | ![]() | Отделно разбийте сметаната със захарта. Разбъркайте сметаната и лешниковия крем. |
8 | ![]() | Разрежете изпеченото тесто през средата. Сложете крема върху основата и похлупете. Поръсете с накълцани лешници и пудра захар. |
Декември е, Коледа наближава, а ние вече усещаме истинския дух на празника, който толкова много...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...