„Париж-Брест“ с лешников крем

Класически сладкиш с формата на колело за велосипед
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
5 яйца
250 мл прясно мляко
50 г лешници за поръсване
180 г брашно
125 г краве масло
50 г захар + за поръсване
1 щипка сол
1 пакетче ванилена захар

за крема:
2 с. л. лешников тахан
120 г дулсе де лече
280 мл течна животинска сметана
360 г крем сирене
2 с. л. захар

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
„Париж-Брест“ с лешников крем
За тестото в касерола загрейте млякото със захарта, солта и маслото. Когато маслото се разтопи, изсипете брашното и бъркайте до получаване на тестена топка, която се отделя от стените на съда. Охладете.
2
„Париж-Брест“ с лешников крем 2
Едно по едно към тестото добавете 4 яйца и разбивайте с миксер. Прехвърлете готовото тесто в пош.
3
„Париж-Брест“ с лешников крем 3
Върху лист хартия за печене с молив очертайте кръг с диаметър 26 см. Обърнете го и с него покрийте дъното на тава. С поша оформете еклери по очертанието на кръга. След това направете втори вътрешен кръг.
4
„Париж-Брест“ с лешников крем 4
С мокър пръст притиснете връхчетата, за да не изгорят по време на печене. Намажете тестото с разбито яйце и поръсете с кристална захар.
5
„Париж-Брест“ с лешников крем 5
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Печете сладкиша 20 минути без да отваряте фурната. Извадете и охладете.
6
„Париж-Брест“ с лешников крем 6
За крема разбийте леко крем сиренето с лешниковия тахан и дулсе де лече.
7
„Париж-Брест“ с лешников крем 7
Отделно разбийте сметаната със захарта. Разбъркайте сметаната и лешниковия крем.
8
„Париж-Брест“ с лешников крем 8
Разрежете изпеченото тесто през средата. Сложете крема върху основата и похлупете. Поръсете с накълцани лешници и пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: