Шоколадова шарлота

Чудесен подарък за любим човек
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за муса:
300 г шоколодов кувертюр
3 яйца
50 г краве масло
100 г кафява захар
250 мл течна животинска сметана
30 мл бял ром с аромат на кокос
1 ванилия

за бишкотите:
400 г бишкоти
200 мл прясно мляко
1 ч. л. инстантно кафе
2 с. л. какао
30 г кафява захар

за гарниране:
200 г малини
350 мл течна животинска сметана
30 г шоколад

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова шарлота
За муса нарежете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте ги поотделно с по 50 г от захарта. Към жълтъците сложете рома и ванилията.
2
Шоколадова шарлота 2
Разбъркайте разтопените шоколад и масло със сместа с жълтъци, след това внимателно добавете разбитите белтъци, а накрая и разбитата на сняг сметана. Оставете в хладилник.
3
Шоколадова шарлота 3
След това пригответе сместа за напояване на бишкотите. В касерола смесете млякото, захарта, какаото и кафето. Загрейте ги на умерен огън, бъркайте за да няма бучки. Оставете сместа да се охлади.
4
Шоколадова шарлота 4
Потопете бишкотите в млечната смес. Подредете ги по стените и дъното на форма за торта с диаметър 24 см.
5
Шоколадова шарлота 5
Сложете част от шоколадовия мус, поръсете малините, добавете напоени бишкоти, мус, малини и така, докато свършат продуктите. Завършете с мус. Приберете шарлотата в хладилник за поне 4 часа.
6
Шоколадова шарлота 6
След това я освободете от формата и гарнирайте с бита сметана и по желание - с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2022
Направих я за рождения ден на мъжа ми. Страхотна е. Нежна и с богат вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: