Лозови сарми с доматено-сметанов сос

Един по-различен вариант за приготвяне на любимото на мнозина ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан лозови листа (800 г)
500 г кайма (50% свинска плешка и 50% телешки врат)
140 г бисерен ориз
100 г заквасена сметана
6 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
2 с. л. доматен концентрат
2 ч. л. кориандър
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сминдух
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с доматено-сметанов сос
Оризът се измива и се сварява до полуготовност. Отцежда се и се охлажда.
2
Лозови сарми с доматено-сметанов сос 2
Лукът и 3 скилидки чесън се смилат в блендер.
3
Лозови сарми с доматено-сметанов сос 3
Каймата се смесва с лука, чесъна, ориза, червения пипер, 1 ч. л. кориандър и сол на вкус.
4
Лозови сарми с доматено-сметанов сос 4
От лозовите листа и плънката се оформят сарми.
5
Лозови сарми с доматено-сметанов сос 5
Морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се в тенджерата, отгоре се подреждат лозовите сарми.
6
Лозови сарми с доматено-сметанов сос 6
Останалият чесън се стрива на паста с малко сол, разбърква се със сметаната, доматения концентрат, сминдуха, останалия кориандър и сол на вкус.
7
Лозови сарми с доматено-сметанов сос 7
Наливат се 600 мл студена вода и пак се разбърква.
8
Лозови сарми с доматено-сметанов сос 8
Сармите се заливат със соса, притискат се с чиния и се готвят 1 час, под капак, на умерен огън
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2016
Много добре ми се получиха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: