Телешко печено с лук
Лора и Стоян
3. |
Изпрати
лично съобщение |
19.01.2017 Много добре стават. Правя ги за втори път. Понеже правя половин доза ги правя само с агнешка кайма и вкусът едва ли е същият, но и така ни харесват вкъщи.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
27.12.2016 Георги, сумакът е подправка, типична за арабската кухня, която се получава от плодовете на див храст, растящ в Средиземноморието (предимно в Сицилия и южна Италия), а също и в Средния изток (главно в Иран), като обикновено плодовете се изсушават и се смилат на прах с пурпурночервен цвят. У нас подправката е позната от дюнерите. Сумакът има кисел, плодов и леко стипчив вкус и няма точен аналог, с който може да бъде заменен. Може да се пропусне, но тогава вкусът няма да бъде същият. Сумак може да се закупи от повечето био магазини.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
16.11.2016 Здравейт,е сумакът може ли да се замени с нещо, или от коя по-голяма верига може да се купи? Благодаря.
|
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...