Печени миди с картофи и ориз

Рецепта от Пулия
Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг миди
1 кг картофи
500 г обелени домати (сорт „Рома”)
300 г ориз „Балдо”
200 мл бяло вино
90 мл зехтин „Екстра върджин“
2 глави червен лук
1 връзка магданоз
1 ч. л. лют пипер на люспи
сол и черен пипер на вкус
сирене „Пекорино” за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Печени миди с картофи и ориз
Мидите се почистват и се варят с виното, докато се отворят. Черупките се отстраняват, а течността се заделя.
2
Печени миди с картофи и ориз 2
Картофите се обелват и се режат на тънки шайби, лукът също се реже на шайби, а доматите – на кубчета.
3
Печени миди с картофи и ориз 3
Лукът се овкусява с половината от зехтина, поръсва се наситненият магданоз и се посолява.
4
Печени миди с картофи и ориз 4
Част от картофите се подреждат в намазан със зехтин гювеч и отгоре се разпределя малко от лука и доматите.
5
Печени миди с картофи и ориз 5
Сипва се от ориза и се овкусява със сол и черен пипер.
6
Печени миди с картофи и ориз 6
Подреждат се миди и се поръсва с лют пипер. После отново следват картофи, лук, домати, ориз и миди – и се реди така, до изчерпване на продуктите.
7
Печени миди с картофи и ориз 7
Заливат се с течността от варенето на мидите и 250 мл вода, поръсва се с настъргано сирене „Пекорино”.
8
Печени миди с картофи и ориз 8
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 1 час с капак и след това се допича за още 10 минути без капак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: