Терин от пилешко и кестени с пюре от круши

Богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли без кожа
500 г пилешки дробчета
300 г тънко нарязан пушен бекон
200 г белени кестени (замразени)
1 яйце
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 стръка мащерка
2 с. л. краве масло
2 с. л. бренди
сол и черен пипер на вкус
селски хляб за сервиране

за пюрето:
2 круши
50 мл сметана
50 мл бренди (по желание)
30 г краве масло
1 с. л. сок от лимон
1/2 с. л. захар



Начин на приготвяне:
1
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши
Пържолите и дробчетата се смилат в блендер, но не бива да стават на пюре.
2
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  2
Сместа се овкусява със сол, черен пипер, наситнената мащерка и брендито. Разбърква се и се прибира в хладилник за 1 нощ.
3
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в маслото, докато лукът стане стъклен. Охлаждат се.
4
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  4
Месото се изважда от хладилника, добавят се яйцето, кестените, лукът и чесънът, и се разбърква.
5
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  5
Дъното и стените на форма за печене терин се покриват с бекон, като парчетата се оставят да висят навън, за да може после, месото да се покрие и отгоре.
6
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  6
Месната смес се прехвърля във формата и се завива с бекона.
7
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  7
Покрива се с хартия за печене и целият терин се завива с алуминиево фолио.
8
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  8
Пече се 2–3 часа, на водна баня, в загрята на 140 градуса фурна с вентилатор.
9
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  9
Оставя се да се охлади, изважда се от формата и се реже на филии.
10
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  10
Крушите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в касерола. Добавят се маслото, захарта и лимоновият сок.
11
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  11
Готви се на слаб огън, докато крушите омекнат. Охлажда се, пюрира се и се слага сметаната.
12
Терин от пилешко и кестени с пюре от круши  12
Порциите се оформят като във всяка се слага парче терин, малко пюре от круша и филии хляб.



Съвет:
И теринът, и мусът могат да се сервират леко затоплени.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: