Яхния с пилешко и кореноплодни

Вкусна, домашна, ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (около 1,6 кг)
400 г пащърнак
200 г глава целина
1 скилидка чесън
1 картоф
200 мл животинска сметана
2 глави лук
1 дафинов лист
1 морков
3 с. л. зехтин
1 стрък праз (бялата част)
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния с пилешко и кореноплодни
Пилето се сварява в голямо количество вода, заедно с дафиновия лист, едната глава лук и моркова, нарязани на едро, като от време на време се отпенва.
2
Яхния с пилешко и кореноплодни 2
Когато е готово, се изважда от бульона, охлажда се леко, кожата и костите се отстраняват, а месото се нарязва на големи парчета.
3
Яхния с пилешко и кореноплодни 3
Пащърнакът, целината и картофът се обелват и се нарязват на малки кубчета.
4
Яхния с пилешко и кореноплодни 4
Чесънът, останалият лук и празът се наситняват.
5
Яхния с пилешко и кореноплодни 5
Зеленчуците, с изключение на картофа, се запържват в зехтина на умерен огън, докато леко омекнат, без да се карамелизират.
6
Яхния с пилешко и кореноплодни 6
Добавя се картофът, налива се пилешкият бульон и се подправя със сол и черен пипер.
7
Яхния с пилешко и кореноплодни 7
Оставя се да къкри на умерен огън, докато зеленчуците омекнат. След това се пасира и се налива сметаната.
8
Яхния с пилешко и кореноплодни 8
Поръсва се с индийското орехче и се слага месото от пилето.
9
Яхния с пилешко и кореноплодни 9
Яхнията се готви още 5 минути на слаб огън и е готова. Може да се поднесе както топла, така и студена.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2022
Вкусът надскача визията.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2016
Много вкусна стана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: