Задушено пиле със сарми от български ориз

Когато навън е студено, а у дома – във фурната къкри глинен съд с пиле и сарми, значи празниците наближават...
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (около 1,2 кг)
1,5 кг кисело зеле
500 г смляно месо от свински гърди
50 г български ориз „Имало едно време“ на „Крина“
50 г свинска мас
500 мл зелев сок
1 глава лук
1 с. л. червен пипер

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Задушено пиле със сарми от български ориз
Лукът се наситнява и се задушава на тих огън под капак, заедно със смляното месо и маста, като се разбърква периодично. Месото трябва да стане на трохи.
2
Задушено пиле със сарми от български ориз 2
Добавят се предварително измитият ориз и червеният пипер, и се разбърква. Готви се 5–6 минути. Охлажда се.
3
Задушено пиле със сарми от български ориз 3
От половината листа на зелката и оризовата смес се завиват малки сарми.

4
Задушено пиле със сарми от български ориз 4
Останалото зеле се накълцва и се слага в гювеч.
5
Задушено пиле със сарми от български ориз 5
Пилето се разфасова (фенерът се запазва за супа) и се подрежда върху накълцаното зеле.
6
Задушено пиле със сарми от български ориз 6
Сармите се подреждат около месото.
7
Задушено пиле със сарми от български ориз 7
Ястието се залива със зелевия сок.
8
Задушено пиле със сарми от български ориз 8
Готви се на тих огън, под капак, до готовност – около 2 часа и 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Изглежда доста вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



123 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: