Задушено пиле със сарми от български ориз

Дата: 18.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (около 1,2 кг)
1,5 кг кисело зеле
500 г смляно месо от свински гърди
50 г български ориз „Имало едно време“ на „Крина“
50 г свинска мас
500 мл зелев сок
1 глава лук
1 с. л. червен пипер
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Задушено пиле със сарми от български оризЛукът се наситнява и се задушава на тих огън под капак, заедно със смляното месо и маста, като се разбърква периодично. Месото трябва да стане на трохи.
2
Задушено пиле със сарми от български ориз 2Добавят се предварително измитият ориз и червеният пипер, и се разбърква. Готви се 5–6 минути. Охлажда се.
3
Задушено пиле със сарми от български ориз 3От половината листа на зелката и оризовата смес се завиват малки сарми.

4
Задушено пиле със сарми от български ориз 4Останалото зеле се накълцва и се слага в гювеч.
5
Задушено пиле със сарми от български ориз 5Пилето се разфасова (фенерът се запазва за супа) и се подрежда върху накълцаното зеле.
6
Задушено пиле със сарми от български ориз 6Сармите се подреждат около месото.
7
Задушено пиле със сарми от български ориз 7Ястието се залива със зелевия сок.
8
Задушено пиле със сарми от български ориз 8Готви се на тих огън, под капак, до готовност – около 2 часа и 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Изглежда доста вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


398 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта