Торта „Шварцвалд“

Това е най-известната немска торта по света. Можете да я приготвите и зимата, ако сега замразите хубави, едри череши
Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
90 г брашно
6 яйца
200 г захар
60 краве масло
50 г какао на прах Dr. Oetker
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия

за крема:
800 г заквасена сметана
250 мл сладкарска сметана
160 г пудра захар

за пълнежа:
600 г череши
150 мл бренди
100 г захар

за украса:
50 г черен шоколад
50 г бял шоколад
6 череши

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Торта „Шварцвалд“

Брашното, какаото, бакпулверът, ванилията и солта за блата се пресяват в купа.

 


2
Торта „Шварцвалд“ 2

В друга купа се разбиват с миксер яйцата и захарта, поне 10 минути. Към тях се налива разтопеното масло и се разбърква леко.

 


3
Торта „Шварцвалд“ 3

Сухите и течните съставки се смесват, разбърква се с шпатула. Тестото се излива във форма за торта (с диаметър 26 см), с пергаментова хартия на дъното.
 

4
Торта „Шварцвалд“ 4

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с ветилатор, за около 30 минути. След това се охлажда и се нарязва на три равни части.

 


5
Торта „Шварцвалд“ 5

Черешите се почистват от костилките и се мариноват в алкохола и захарта поне за 2 часа, за да поемат аромата. (Най-добре е да ги накиснете от предната вечер). След това се отцеждат, а течността се запазва.

 


6
Торта „Шварцвалд“ 6

Заквасената сметана за крема се разбива закратко с миксер заедно с пудрата захар. Смесват се с отделно разбитата до пухкава пяна сладкарска сметана.

 


7
Торта „Шварцвалд“ 7

Единият блат се поставя като основа във форма и се напоява с част от течността, в която са киснати плодовете. Отгоре се разпределя един слой крем, след това половината от плодовете и отново малко крем. Следва вторият блат, сироп, част от крема, останалите плодове, малко крем.

 


8
Торта „Шварцвалд“ 8

Покрива се с последния блат, който също се напоява, намазва се с крем, като част от него се запазва стените на тортата. Тортата се прибира в хладилник за 4 часа.

 


9
Торта „Шварцвалд“ 9

В отделни съдове се разтопяват белият и черният шоколад за декорацията.  Върху пергаментова хартия се нанасят в четка линии от белия шоколад, отгоре се маже плътно с разтопения черен шоколад. Оставя се в хладилник хубаво да стегне.

 


10
Торта „Шварцвалд“ 10

Тортата се освобождава от формата и стените се зафилват със заделения крем.

 


11
Торта „Шварцвалд“ 11

 Шоколадовата декорация се начупва и се лепи по стените на тортата.

 


12
Торта „Шварцвалд“ 12

Останалата начупена декорация се поставя в средата на тортата легнала. Около нея се поставят черешки.


Подобни рецепти:
Коментари (37)
37.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2022
И аз я направих с вишни - стана превъзходна. Очаквах да е по-тежка заради многото сметана, но не бях права.
36.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2019
Божествена и лека.
35.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2016
Ето и моята тортичка. Получи се много вкусна мммм ...пък и на вид добре стана. Точно като за сезона .
34.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2016
Ето и снимка
33.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2016
Перфекна рецепта, лесна и вкусна торта:)) Аз лично я направих със замразени вишни, тъй като имах. Импровизирах и с декорацията, тъй като беше за рождения ден на любимия, но вкуса беше невероятен.:)))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: