Бухтички с череши и шоколадов сос

Този десерт ще накара всеки да се облизва
Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бухтичките:
100 г брашно
2 яйца
120 г пудра захар
300 г пълномаслена извара
20 г краве масло
2 ч. л. бакпулвер
1 есенция ром
500 г череши
кристална захар
олио

за шоколадовия сос:
150 г бял шоколад
70 мл животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Бухтички с череши и шоколадов сос

Яйцата и пудрата захар за тестото се разбиват с миксер. Добавят се брашното, изварата, бакпулверът и есенцията ром. Отново се разбива, докато се получи гъсто тесто.

 


2
Бухтички с череши и шоколадов сос  2

Накрая се слага разтопеното масло и се разбърква с лъжица.

 


3
Бухтички с череши и шоколадов сос  3

Черешите се почистват от костилките и се потапят една по една в тестото, като се набучват на дървен шиш. Пържат се на маслена баня в сгорещеното олио.

 


4
Бухтички с череши и шоколадов сос  4

Когато станат готови, се поставят върху хартиена салфетка.

 


5
Бухтички с череши и шоколадов сос  5

Сметаната за соса се кипва и се налива към начупения шоколад. Разбърква се, докато се получи еднородна смес.

 


6
Бухтички с череши и шоколадов сос  6

Бухтичките се овалват в кристална захар, заливат се със соса и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Страхотни са.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2015
Подобно на Жечка тестото не стана гъсто и първият опит ми се провали, но на втората партида добавих повече брашно и станаха много хубави.
2.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2013
Тестото, не беше с добра консистенция за пържене, затова го сложих във форми за мъфини, и се получиха страхотни.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2013
Обожавам ги! Много лесно се правят.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: