Панакота с кисело мляко и кайсии

Дата: 12.07.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кисело мляко
500 г кайсии
180 г кристална захар
180 г пудра захар
1 лимон
1 пакетче желатин
30 мл вода
1 ч. л. ванилов екстракт
6 кайсии
 

Начин на приготвяне:
1
Панакота с кисело мляко и кайсии
Кайсиите се почистват от костилките и се нарязват начетири. Слагат се в касерола заедно с кристалната захар и 1/2 ч. ч. вода. Оставят се на огъня за около 10 минути.

 


2
Панакота с кисело мляко и кайсии 2
След това се минават през цедка.

 


3
Панакота с кисело мляко и кайсии 3
Полученото плодово пюре се смесва с киселото мляко,  ваниловия екстракт, насърганата кора от лимона и половината от неговия сок. Разбърква се. Сипва се пудрата захар и се бърка с телена бъркалка, докато се получи еднородна смес.

 


4
Панакота с кисело мляко и кайсии 4
Желатинът се накисва във водата и щом набъбне, се загрява за 15 секунди в микровълнова фурна. Разбърква се добре. Добавя се при останалите продукти.

 


5
Панакота с кисело мляко и кайсии 5
Сместа се разпределя във формички за крем карамел, като се пълнят до горе. Оставят се в хладилник за 2 часа.

 


6
Панакота с кисело мляко и кайсии 6
Когато панакотата е готова, формичките се потапят за 10 секунди в гореща вода (до ръба), и се обръщат в чинии. Десертът се гарнира с нарязани пресни кайсии.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
:)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
Желатинът не стегна след три часа ту в хладилник, ту във фризера... Пък и много кисел го направих. С две думи, не ми се получи хаха...
2.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2014
Страхотна рецепта! Харесва ми, че е само с кисело мляко без сметана. Захарта е много и става доста сладко. Пробвах и с праскови.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2013
Страхотни са :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта