Сладоледена торта

Елементарна за приготвяне, а изкусителна на вид и невероятно вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 л ванилов сладолед
150 мл сладкарска сметана
300 г замразени боровинки
100 г печени бадеми
150 г бисквити „Амарети“

за украса:
200 г замразени боровинки
4 с. л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Сладоледена торта

Бисквитките се начупват наедро в купа, ядките се наситняват и се слагат при тях.

 


2
Сладоледена торта 2

Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава. Сладоледът (леко размекнат) също се разбива с миксер, докато изчезнат бучиците.

 


3
Сладоледена торта 3

В купата с бисквитите и ядките се прибавят сметаната, плодовете и  сладоледът, разбърква се.

 


4
Сладоледена торта 4

Форма за торта с регулиращи се стени се поставя на дъното на тава (чиния). Изсипва се сместа, заравнява се и се оставя във фризер за 3 часа, да стегне.

 


5
Сладоледена торта 5

Боровинките за украсата се смесват с пудрата захар и се оставят за 30 минути, да пуснат сок. Тортата се освобождава от формата и се украсява с плодовете.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2019
Здравей, Деляна. Формата е с диаметър около 20 см. Поздрави от нас!
5.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2019
Здравейте, каква е големината на формата за торатата?
4.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2015
Страхотна е
3.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Сигурно е много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
Вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
Кирил се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Соленки с пипер
Didka Koprinkova коментира рецептата Палачинки
Didka Koprinkova коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: