Обърнат сладкиш с праскови

Дата: 11.07.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг праскови
200 г захар
125 г краве масло
100 г сурови бадеми
7 точени кори
захар
за соса:
250 г цедено кисело мляко
2 с. л. мед
2 с. л. тъмен ром
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Обърнат сладкиш с праскови
Прасковите се измиват и се нарязват на лодки. В тенджера се сипват захарта и 50 г от маслото и се оставя да се карамелизират на котлона. Съдът (трябва да е подходящ и за печене във фурна) се сваля от огъня и в соса се подреждат плодовете. Поръсват се с натрошените бадеми.

 


2
Обърнат сладкиш с праскови 2
Корите се изрязват в кръг, малко по-голям от капака на тенджерата.

 


3
Обърнат сладкиш с праскови 3
Останалото масло се разтопява и с него се намазват корите, една по една, и се поръсват със захар. Подреждат се една върху друга.  

 


4
Обърнат сладкиш с праскови 4
Корите се поставят върху карамелизираните праскови, като краищата добре се натискат покрай плодовете. Пече се 35 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. После се охлажда за 5 и се обръща.

 


5
Обърнат сладкиш с праскови 5
Млякото се смесва с меда, рома и ванилията и се разбърква добре. Десертът се гарнира със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2017
Направих го без точени кори, а тесто като за кекс и стана супер!
5.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2013
Един от любимите ми!
4.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2013
Направих сладкиша и стана чудесен. Използвах идеята, а при реализирането замених корите с лист бутер тесто, а прасковите с нектарини. Вълшебен вкус! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2013
Аз приготвих тази рецепта,но замених корите с една смес за кейк,в която добавих овесени ядки и малко канела.Използвах пълнозърнесто брашно от спелта и се получи тънак пухкав блат.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Мнооого вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта