Кръмбъл с кайсии и череши

Летен десерт с много плодове и хрупкаво тесто
Източник: Бон Апети
Дата: 06.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г череши
500 г кайсии
250 мл животинска сметана
4 с. л. захар
100 мл тъмен ром
2 с. л. пудра захар

за тестото:
200 г брашно
120 г захар
125 г краве масло
1 жълтък
кората от 1 лимон
1 ч. л. ванилов екстракт
2 карамфилчета



Начин на приготвяне:
1
Кръмбъл с кайсии и череши

Плодовете се почистват от костилките и се слагат в тава. Покриват се със захарта, наливат се ромът и 100 мл от сметаната. Пекат се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

 


2
Кръмбъл с кайсии и череши 2

В купа се смесват с брашното, захарта, маслото, ваниловия екстракт и стритите  карамфилчета. Претрива се с ръце, докато се получат трохи. Прибавя се настърганата лимонова кора и жълтъкът. Сместа се прибира в хладилник, докато се запекат плодовете.

 


3
Кръмбъл с кайсии и череши 3

След това трохите се разпределят върху плодовете и се пече още 15 минути на същите градуси.

 


4
Кръмбъл с кайсии и череши 4

Останалата сметана се разбива с миксер с пудрата захар. С нея се гарнира десертът.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2018
Благодаря за рецептата!
7.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2018
Стана толкова вкусен, че едва успях да направя снимки.
6.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2015
Благодаря,все пак опитах и се получи :) Страхотна рецепта,браво!
5.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2015
Стефан, ако използваш сладкарска сметана за плодовете (100 мл - както е посочено в стъпка 1 на рецептата), от киселината на плодовете има опасност, сметаната да се пресече. Принципно използваме сметаната като като овкусител, така че можеш да я пропуснеш или да я замениш с портокалов сок. Сметаната за гарниране може да е сладкарска - при нея няма проблем.
4.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
някой може ли да ми каже вместо животинска сметана мога ли да ползвам сладкарска сметана или някакъв друг заместител? мерси :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: