Боровинков коблер

Десерт с много плодове и хрупкава тестена кора. Поднасяме го с ванилов сладолед
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г пълнозърнесто брашно
3 с. л. пълнозърнесто брашно
150 г тъмна кафява захар „Демерара“
120 г кисело мляко
50 г краве масло
50 г овесени ядки
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 кг замразени боровинки
сокът и кората от 1/2 лимон
ванилов сладолед


Начин на приготвяне:
1
Боровинков коблер

В купа се смесват брашното, маслото, бакпулверът, солта, овесените ядки и 3 с. л. от захарта. Намачква се с ръце, докато се получат трохи.

 


2
Боровинков коблер 2

Добавя се киселото мляко и се забърква тесто.

 


3
Боровинков коблер 3

В купа се смесват боровинките, останалата захар, сокът и настърганата кора от лимона и 3 с. л. брашно.

 

 


4
Боровинков коблер 4

Разбърква се и се сипва в тава. Отгоре се разпределя тестото.

 


5
Боровинков коблер 5

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути.

 

 


6
Боровинков коблер 6

Оставя се да се охлади и се поднася със сладолед.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
Да, Силвия, тестото на практика е универсално и е подходящо за всякакъв вид плодове.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2015
Аз го направих с череши :-)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2015
тестото за всякакъв вид плодове ли е подходящо?
2.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2013
Получи се от първия път. Много е вкусен сладкиша. Може да се хапва освен със сладолед и със разбита заквасена сметана.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте, как трябва да е намазана тавичката за печене?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: