Кьопоолу

Дата: 20.04.2010
Източник: Бон Апети
Кьопоолу
 
Необходими продукти:
1 патладжан
1 чушка
2 скилидки чесън
4–5 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
КьопоолуПатладжанът и чушката се изпичат на нагорещен тиган, на скара или в чушкопек. Слагат се в найлонов плик или захлупен съд и се оставят за трийсетина минути да се задушат.
2
Кьопоолу 2Белят се и се режат на кубчета.
3
Кьопоолу 3Скилидките чесън се смачкват или счукват.
4
Кьопоолу 4Магданозът се наситнява и заедно с чесъна се добавя към сипаните в купа патладжан и чушка.
5
Кьопоолу 5Накрая кьопоолуто се овкусява със сол и черен пипер и се добавя зехтинът. Разбърква се добре и се оставя да преседи в хладилник поне 30 минути. Сервира се с препечен хляб. По желание може да му се добави 1 с. л. заквасена сметана или майонеза.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2017
Мноого обичам кьопоолу.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
по-хубаво става след като се запържи малко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта