Ароматни аспержи с горски гъби

Дата: 13.04.2010
Източник: Бон Апети
Ароматни аспержи с горски гъби
 
Необходими продукти:
200 г зелени аспержи
20 г филетирани бадеми
100 г брашно
мазнина за пържене
50 г ряпа (или целина)
1 глава лук (60–70 г)
100 мл бяло вино
400 мл сметана за готвене
1 щипка куркума
50 мл „Перно“
олио за пържене
200 г галета
8 яйца
200 г бели аспержи
10 г краве масло
сол на вкус
100 г гъби смръчкула
120 г гъби рижика
120 г манатарки
2 с. л. зехтин
50 мл бяло вино
2 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ароматни аспержи с горски гъбиОт аспержите се обелва долната част на стъблото без короната. Варят се 5 минути във вряща подсолена вода с маслото, след което се дръпват от огъня. Гъбите се режат на четири и се задушават в сгорещения зехтин. Прибавя се бялото вино, овкусяват се със сол и черен пипер и се оставят на огъня, докато виното се изпари. След като се дръпнат от огъня, се прибавя ситно нарязаният див лук.
2
Ароматни аспержи с горски гъби 2Четири от яйцата се пошират във вряща вода (като яйца по панагюрски). Внимателно се изваждат и се изрязват краищата така, че да стане хубав кръг. Панират се в брашното, останалите разбити яйца и смесените галета и бадеми.

3
Ароматни аспержи с горски гъби 3Пържат се в сгорещена мазнина.
4
Ароматни аспержи с горски гъби 4Ряпата и лукът се нарязват наситно и се задушават в сгорещеното олио. Налива се виното и след като се редуцира на половина, тиганът се оттегля от огъня, сместа се пасира, прецежда се и се връща на огъня. Наливат се сметаната и перното, поръсва се с куркумата и се овкусява със сол. Когато се сгъсти, сосът се оттегля от огъня.
5
Ароматни аспержи с горски гъби 5Предястието се сервира в подходящи чинии, като в средата се слагат гъбите, до тях – яйчените кръгчета, отстрани се подрежат аспержите и се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
Анна коментира рецептата Сконс със сирене
goger се регистрира в сайта.
Aniradeva се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Мъфини с ябълки и канела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта