Черноморски миди с балсамов дресинг

Дата: 25.03.2010
Източник: Бон Апети
Черноморски миди с балсамов дресинг
 
Необходими продукти:
1 кг пресни черноморски миди
1 глава лук
сол на вкус
1 ч. л. синапено семе
2 ч. л. балсамов оцет
5–6 ч. л. зехтин
1 щипка сол
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мидите се сваряват за 5–6 минути в посолена вода. След това се охлаждат и черупките им се отстраняват.
2
Лукът се нарязва на тънки ивици, поставя се в купа и се претрива със сол.
3
Синапеното семе се счуква в хаванче и се прехвърля в купа. Наливат се балсамовият оцет и зехтинът и дресингът се овкусява със солта и черен пипер. Разбърква се добре, добавят се мидите и лукът, отново се разбърква и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ekaterina Blohina се регистрира в сайта.
Lisa S Slav коментира рецептата Пилешко с патладжани
Popova Stefka се регистрира в сайта.
Gerrii Karova се регистрира в сайта.
KREMCHO коментира рецептата Баварски портокалов крем
Tsvetelin Petrov се регистрира в сайта.
Pavlinka Boneva се регистрира в сайта.
Милена Колева се регистрира в сайта.
Veselina Nqgolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта