Домашни рулца
Лора и Стоян
![]() |
800 г октопод 200 мл кока-кола 30 мл зехтин 2 дафинови листа 4 зърна бахар 1 с. л. морска сол |
5. |
Изпрати
лично съобщение |
25.02.2014 Здравеите приятели, живея в зона в която е типично ястие октопода и мога да добавя за да проверите, че е готоф просто трябва да се пробие с клечка за заби без затруднение.
И ако ви интересуват още начини за приготвянето му, отбележете го в коментар, с радост ще отговоря!
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
25.06.2014 Периодично, докато се вари пробождаме с вилица. Когато започне да влиза лесно - ориентирайте се към изваждане и потапяне в студена вода ;)
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
25.02.2014 Благодарим за споделената информация, Митко. Винаги сме отворени за полезни новости и съвети в кухнята ... :)
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
25.02.2014 За почистването му се отстраняват очите и устата преди варене също и съдържанието на главата, за предпочитане е да се вари без частите които няма да се консумират! след като истине се запазва в хладилника до 4 дни и за повече в фризера.
От октопода се правят баници добавя се в супи от риби и раци...но предимно нарязан на колелца и затоплен в вряла вода, отцеден и сервиран в дървен поднос поръсен с морска сол, червен лют пипер и зехтин или сънчогледово олио.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
25.02.2014 С кока кола не го бях приготвял досега но със всеки ден се научава по нешто.
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...