Постни сармички с плънка от картофи, каперси и маслини

Дата: 24.03.2010
Източник: Бон Апети
Постни сармички с плънка от картофи, каперси и маслини
 
Необходими продукти:
2 средно големи картофа
50 г маслини
10 бр. каперси
10 лозови листа
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват добре в подсолена вода и след като се охладят, се обелват.
2
В голяма купа се намачкват картофите заедно с нарязаните маслини и каперсите, овкусяват се със сол и пипер и се сипва зехтинът. Всичко се разбърква добре.
3
Лозовите листа се разстилат, в единия им край се сипва около 1 ч. л. от плънката и се завиват сарми.
4
По желание може да се запекат на фурна, загрята на 220 градуса, за около 10 минути в съд с един пръст вода или бульон.



Съвет:
Подходяща напитка е бяло вино.
 
Сармички със същата смес могат да се направят и с листа от маруля или прясно зеле, бланширано в подсолена вряла вода за 3–4 минути.
 
Можете да залеете сармичките с домашно приготвен чеснов сос – 2 с. л. кисело мляко, 1 с. л. майонеза, 1–2 стръка копър, 1 накълцана скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта