Свински гърди с кисело зеле

Дата: 07.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг свински гърди (цяло парче без кост, с кожа)
1/2 с. л. бял синап
1/2 с. л. черен пипер
1 с. л. сол
за гарнитурата:
1 кг кисело зеле
2 ябълки
1 стрък праз
2 скилидки чесън
2 зърна хвойна
1 ч. л. ким
2 с. л. свинска мас
200 мл зелев сок
 

Начин на приготвяне:
1
Свински гърди с кисело зелеЯбълките се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Свински гърди с кисело зеле 2Празът и чесънът се наситняват и се запържват в свинската мас.
3
Свински гърди с кисело зеле 3Сипват се и ябълките и щом леко се карамелизират, се прибавя нарязаното зеле и също се запържва. Всичко се прехвърля в тава, овкусява се с кима и стритите зърна хвойна, и се налива малко от зелевия сок.
4
Свински гърди с кисело зеле 4Откъм кожата на месото се правят прорези с нож, за да се получат ромбове и месото се овкусява със смес от стрития синап, сол и черен пипер.
5
Свински гърди с кисело зеле 5Месото се запържва за кратко от двете страни в тиган с незалепващо покритие.
6
Свински гърди с кисело зеле 6След това се слага върху зелето, с кожата нагоре, налива се останалият зелев сок и се пече 2 часа и 30 минути в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор. Месото се нарязва и се сервира със зелето.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
На мен ми се наложи да обезкостявам гърдите, а това занимание не е след любимите ми.))) Добавих още два стръка праз, той е толкова деликатен и направо се стопява, така че не навредих на баланса от вкусове.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2015
Моето месо беше нарязано, така че аз го запекох до златисто на тигана,след това сложих малко нарязан на ивички пушен бекон и също го запекох и накрая сложих 2 парчета наденица.Около тях сложих 2 сухи чушки-една сладка и една люта.Извадих ги и в намазнения тиган запържих лука-червен и праз.Сложих всичко в мултикукъра,овкусих със малко сол,черен пипер,бахар,дафинов лист и го пуснах да се задуши за час.След това ще сложа ябълките и ще запека на 80 градуса за около 20 минути.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Любослава се регистрира в сайта.
Charly Romano се регистрира в сайта.
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Кифлички с локум
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Руло \"Стефани\"
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Домашна пица
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Калии с течен шоколад
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Калии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта