Свински гърди с кисело зеле

„Изпиват” повечко червено вино
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 278


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг свински гърди (цяло парче без кост, с кожа)
1/2 с. л. бял синап
1/2 с. л. черен пипер
1 с. л. сол

за гарнитурата:
1 кг кисело зеле
2 ябълки
1 стрък праз
2 скилидки чесън
2 зърна хвойна
1 ч. л. ким
2 с. л. свинска мас
200 мл зелев сок


Начин на приготвяне:
1
Свински гърди с кисело зеле
Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Свински гърди с кисело зеле 2
Празът и чесънът се наситняват и се запържват в свинската мас.
3
Свински гърди с кисело зеле 3
Сипват се и ябълките и щом леко се карамелизират, се прибавя нарязаното зеле и също се запържва. Всичко се прехвърля в тава, овкусява се с кима и стритите зърна хвойна, и се налива малко от зелевия сок.
4
Свински гърди с кисело зеле 4
Откъм кожата на месото се правят прорези с нож, за да се получат ромбове и месото се овкусява със смес от стрития синап, сол и черен пипер.
5
Свински гърди с кисело зеле 5
Месото се запържва за кратко от двете страни в тиган с незалепващо покритие.
6
Свински гърди с кисело зеле 6
След това се слага върху зелето, с кожата нагоре, налива се останалият зелев сок и се пече 2 часа и 30 минути в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор. Месото се нарязва и се сервира със зелето.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
На мен ми се наложи да обезкостявам гърдите, а това занимание не е след любимите ми.))) Добавих още два стръка праз, той е толкова деликатен и направо се стопява, така че не навредих на баланса от вкусове.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2015
Моето месо беше нарязано, така че аз го запекох до златисто на тигана,след това сложих малко нарязан на ивички пушен бекон и също го запекох и накрая сложих 2 парчета наденица.Около тях сложих 2 сухи чушки-една сладка и една люта.Извадих ги и в намазнения тиган запържих лука-червен и праз.Сложих всичко в мултикукъра,овкусих със малко сол,черен пипер,бахар,дафинов лист и го пуснах да се задуши за час.След това ще сложа ябълките и ще запека на 80 градуса за около 20 минути.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: