Запечен боб с бабек и сметана

Апетитно предложение за предястие или основно
Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бял боб
1 морков
1 глава лук
1 дафинов лист
5 стръка праз
2 скилидки чесън
20 г краве масло
100 мл бяло вино
250 г животинска сметана
200 г бабек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечен боб с бабек и сметана
Бобът се накисва за 8 часа в студена вода и след това се отцежда. Слага се в тенджера, залива се с вода и се кипва. Първата вода се изхвърля и бобът се залива отново с чиста вода.
2
Запечен боб с бабек и сметана 2
Добавят се наситнените лук и морков, слага се и дафиновият лист, и се готви, докато бобът омекне.
3
Запечен боб с бабек и сметана 3
Празът се нарязва, задушава се в маслото и виното, докато омекне и течността се изпари, и се посолява.
4
Запечен боб с бабек и сметана 4
Към него се сипва свареният и отцеден боб и се готви 5–10 минути. Оттегля се от котлона, добавя се наситненият чесън и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Запечен боб с бабек и сметана 5
Прехвърля се в тава, залива се със сметаната и се разбърква.
6
Запечен боб с бабек и сметана 6
Бабекът се нарязва натънко и се подрежда отгоре.
7
Запечен боб с бабек и сметана 7
Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Стана СТРАХОТНО! Страшно вкусно е, много добре се съчетават бобът, празът и сметаната. Нито едното не натрапчва с вкуса си и комбинацията е много добра!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Днес го сготвих и стана страхотно.Една добра алтернатива за приготвяне на боб
1.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Пропуснах бабека, но пак стана хубаво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: