Гъбена супа с джинджфил и чесън

Дата: 23.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг печурки
10 г сушени гъби „Шийтаке“
40 г пресен джинджифил
6 скилидки чесън
1 стрък праз
1 глава лук
1 морков
1/4 връзка мащерка
200 г оризови нудли
50 мл соев сос (с малко сол) „Kikkoman“
20 мл олио
1 дафинов лист
1 ч. л. черен пипер на зърна
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа с джинджфил и чесънПечурките се белят и се почистват от пънчетата.
2
Гъбена супа с джинджфил и чесън 2Шапките се заделят, а обелките и пънчетата се поставят в тенджера, заедно с нарязаните наедро лук, праз и морков.
3
Гъбена супа с джинджфил и чесън 3Прибавят се и 3 обелени и смачкани скилидки чесън, клонките мащерка, гъбите шийтаке, дафиновият лист и черен пипер на зърна. Налива се около 1,5 л вода.
4
Гъбена супа с джинджфил и чесън 4Готви се на слаб огън около час, след което бульонът се прецежда.
5
Гъбена супа с джинджфил и чесън 5Останалите скилидки чесън и джинджифилът се обелват, накълцват се и се запържват в олиото.
6
Гъбена супа с джинджфил и чесън 6Налива се гъбеният бульон, прибавя се и соев сос с малко сол.
7
Гъбена супа с джинджфил и чесън 7Заделените шапки на печурките се режат на парчета и се пускат в супата, готви се още 15 минути на слаб огън.


8
Гъбена супа с джинджфил и чесън 8Оризовите нудли се сваряват според упътването на опаковката, отцеждат се и се разпределят в купички за сервиране.
9
Гъбена супа с джинджфил и чесън 9Налива се от горещата супа и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта