Супа от леща с пилешко

Дата: 24.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
100 г кафява леща
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
3 моркова
2 стръка праз
2 скилидки чесън
1 средно голям корен пащърнак
1 лимон
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 връзка магданоз
4 с. л. зехтин
2 с. л. хариса
1 с. л. кимион
2 ч. л. куркума
1 ч. л. кориандър
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус
2 твърдо сварени яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от леща с пилешкоПилешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва в половината от зехтина.
2
Супа от леща с пилешко 2Празът, морковите и пащърнакът се почистват, нарязват се наситно и се запържват в останалия зехтин.
3
Супа от леща с пилешко 3Прибавя се запърженото месо, сипва се лещата и се налива 1,5 л вода. Вари се, докато всички продукти станат готови.
4
Супа от леща с пилешко 4Подправя се с кимиона, куркумата, канелата, накълцаните чесън и магданоз, кориандъра и харисата.
5
Супа от леща с пилешко 5Наливат се и доматите, овкусява се със сол и черен пипер. Готви се на тих огън още около 20 минути.
6
Супа от леща с пилешко 6Всяка порция се сервира с наситнен пресен кориандър, резени лимон и лодки от сварено яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
Много е хубава и питателна, за зимата е чудесна идея, този път не успях даже и снимки да й направя ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта