Чорба с праз и маслини

Дата: 19.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г праз
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 г бисерен ориз
30 г сушени домати (в зехтин, от буркан)
600 мл зелев сок
30 мл олио
1 с. л. червен пипер
1 ч .л. сух джоджен
 

Начин на приготвяне:
1
Чорба с праз и маслиниПразът се почиства и се нарязва наситно.
2
Чорба с праз и маслини 2Слага се в тенджера, залива се с олиото и 50–100 мл вода и се задушава под капак, докато омекне.
3
Чорба с праз и маслини 3Поръсват се червеният пипер и джодженът, налива се и зелевият сок.
4
Чорба с праз и маслини 4След като заври, се сипва оризът. Наливат се и 400 мл вода. Чорбата се готви, докато оризът омекне.
5
Чорба с праз и маслини 5Добавят се нарязаните на шайби маслини и наситнените домати.
6
Чорба с праз и маслини 6След 5–10 минути се дърпа от огъня и се сервира.



Съвет:
По желание чорбата накрая може да се сгъсти със запечено в сух тиган брашно.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта