Супа от боб, леща и фиде

Постна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва червен боб (400 г)
1 консерва бял боб (400 г)
100 г кафява леща
100 г фиде
100 г спанак
10 г сушени манатарки
8 скилидки чесън
2 глави лук
1/2 връзка магданоз
4 с. л. зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. куркума
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от боб, леща и фиде
Лещата се сварява и се отцежда.
2
Супа от боб, леща и фиде 2
Манатарките се накисват в топла вода, за да набъбнат. След това се накълцват, а водата се запазва.
3
Супа от боб, леща и фиде 3
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина. Подправя се с куркумата, разбърква се, слага се и доматеният концентрат и отново се разбърква.
4
Супа от боб, леща и фиде 4
Добавят се отцеденият боб, лещата, манатарките и водата от тях. Налива се и около 1 л вода. Щом кипне, се готви около 10 минути.
5
Супа от боб, леща и фиде 5
Прибавят се накълцаният спанак и фидето и се готви още 2–3 минути.
6
Супа от боб, леща и фиде 6
Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се поднася с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2018
Много вкусна и засищаща! Само пропуснах спанака.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2017
Замених белия боб с нахут, манатарките с гъби шейтаке и фидето с оризови спагети :) Стана много вкусно и още по-екзотично :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: