Супа от боб, леща и фиде

Дата: 13.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва червен боб (400 г)
1 консерва бял боб (400 г)
100 г кафява леща
100 г фиде
100 г спанак
10 г сушени манатарки
8 скилидки чесън
2 глави лук
1/2 връзка магданоз
4 с. л. зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от боб, леща и фидеЛещата се сварява и се отцежда.
2
Супа от боб, леща и фиде 2Манатарките се накисват в топла вода, за да набъбнат. След това се накълцват, а водата се запазва.
3
Супа от боб, леща и фиде 3Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина. Подправя се с куркумата, разбърква се, слага се и доматеният концентрат и отново се разбърква.
4
Супа от боб, леща и фиде 4Добавят се отцеденият боб, лещата, манатарките и водата от тях. Налива се и около 1 л вода. Щом кипне, се готви около 10 минути.
5
Супа от боб, леща и фиде 5Прибавят се накълцаният спанак и фидето и се готви още 2–3 минути.
6
Супа от боб, леща и фиде 6Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се поднася с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2017
Замених белия боб с нахут, манатарките с гъби шейтаке и фидето с оризови спагети :) Стана много вкусно и още по-екзотично :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта