Уха

Дата: 28.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
800 г рагу от сьомга
1 стрък праз (бялата част)
1 глава лук
1 морков
4 стръка мащерка
2 стръка магданоз
1 дафинов лист
1 ч. л. черен пипер на зърна
за супата:
600 г филе от риба треска
4 картофа
2 моркова
сол на вкус
пресен лук и копър за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
УхаЛукът, морковът и празът се почистват, нарязват се наедро и се слагат в тенджера, заедно с рагуто от сьомга, черния пипер, дафиновия лист, мащерката, магданоза и 2 л вода. Варят се около един час на умерен огън.
2
Уха 2Бульонът се прецежда и се оставя на котлона.
3
Уха 3Картофите и морковите се почистват и се нарязват на големи кубчета. Пускат се във врящия бульон, посолява се и се готви, докато се зеленчуците се сварят.
4
Уха 4Накрая се прибавя рибата, нарязана на едри кубчета и се готви още 5–10 минути на слаб огън.
5
Уха 5Супата се поднася с наситнените копър и пресен лук.



Съвет: Оберете месото от сьомга от костите и го използвайте за пастет, разядка или друго ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта