Супа от печен алабаш

Дата: 23.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг алабаш
500 г пащърнак
3 скилидки чесън
1 глава лук
1,5 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
кората от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от печен алабашАлабашът, лукът, чесънът и пащърнакът се белят и се режат на кубчета. Слагат се в тава и се заливат със зехтина. Овкусяват се със сол и черен пипер. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато започнат да се карамелизират – около 30 минути.
2
Супа от печен алабаш 2Прехвърлят се в тенджера и се заливат с бульона. Пуска се дафиновият лист и супата се оставя да кипне. Вари се, докато зеленчуците омекнат напълно.
3
Супа от печен алабаш 3Дафиновият лист се отстранява и супата се пюрира.
4
Супа от печен алабаш 4Овкусява се със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта