Гювеч със свинско и зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Гювеч със свинско и зеленчуци
 
Необходими продукти:
600 г свински бут без кост
300 г моркови
1 глава червен лук
2 червени чушки
400 г картофи
200 г консервирани домати
200 г бамя
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на кубчета и се запържва в олиото за 3–4 минути.
2
Добавят се нарязаните надребно лук и моркови и бъркането продължава 4–5 минути. Чушките се режат на лентички и се прибавят към месото.
3
Разбърква се добре и след 2–3 минути се добавят картофите, нарязани наедро, и предварително смлените домати. Всичко се задушава около 5 минути, след това се изсипва в глинен съд. Прибавят се бамята и червеният пипер, овкусява се със сол и черен пипер и се похлупва.
4
Гювечът се пече около 30 минути на 200 градуса.



Съвет:
При поднасянето може да се поръси с шайби праз или накълцан магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2018
Страхотно вкусен. Бамята я пропуснах, защото не я обичам. Преди да го сложа във фурната му добавих няколко кубчета масло.
2.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2017
Много се извинявам, но как стават нещата с тази бамя? Аз веднъж готвих бамя с други зеленчуци и стана толкова лигаво, че никой не пожела дори да погледне...
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Аз не пържа нищо, само сварявам месото :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: