Италианска паста с червена леща

Дата: 23.02.2010
Източник: Бон Апети
Италианска паста с червена леща
 
Необходими продукти:
600 г червена леща
400 г фарфали (или друг вид паста)
200 г пушена шунка
1/2 глава червен лук
5–6 стръка рукула
1/2 кофичка кисело мляко (200 г)
50 г горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лещата се вари в около 1,5 л вода, след което се отцежда и се оставя да изстине.
2
Пастата се вари в подсолена вода според указанията на опаковката. Охлажда се под течаща студена вода и се смесва с лещата.
3
Шунката се реже на шайби и се запича за кратко в нагорещен тиган. След това се нарязва на кубчета и се добавя към пастата.
4
Сосът се приготвя от накълцаните наситно лук и рукула и към тях се прибавят останалите продукти. Разбърква се и се смесва със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


302 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта